17 Ocak 2016 Pazar

ZENTAGLE


Yeniden Merhaba !

   Bugün zentagle ilgili tavsiyelerde bulunacağım.Bundan önce zentaglenin küçük bir tanıtımını yapalım.Ardından öneriler hakkında küçük bir bilgi vereyim.
   
   Zentagle; tekrarlayan desenler kullanılarak oluşturulmuş soyut bir çizimdir.Genellikle belirli bir şekil içinde yapılandırılmıştır.

   Benim yapacağım öneriler profesyonel çizimden çok hobi için yapılabilecek öneriler.
Yani nasıl daha kolay ve daha güzel bir zentagle çizimi elde edebilirizi anlatacağım.



İlk olarak evinizde yuvarlak çeşitli boylardaki malzemelerden yararlanabilirsiniz.Ben yukarıda  en sondaki 2 çizimi boya kalemlerin kapağı,oyuncak kapak,kare bir kutu,cetvel ve  çorap aldığımızda içinde bulunan kartonu kullandım.Yani demem o ki evdeki gereksiz geometrik eşyalarınız varsa tam bu çizime göre.


                                            
            Şimdide kalem önerisi yapmak istiyorum. Galligraphy pen çok sevdiğim bir kalem.Nedeni ise çok canlı bir rengi olması yanı sıra uzun süre kullanılabilir olması.Bunların yanı sıra kalemlerin uçlarının kalınlığına göre dereceleri var. Zentagle için 2.0 öneririm.Eğer isterseniz 3.0 da ayrıca alıp kullanabilirsiniz.İkinci olarak Faber Castell in ecco pıgment kalemini öneririm en  ince ucuna kadar bulunmakta  bu sayede en ince tarafları bu kalemle yapabilirsiniz.Bu kalemin derecesi olarakta 0.5,0.6 ve 0.7 öneririm nedeni ise diğerlerinin çok ince olması ve uzun zamanlı çizimler ve ayrıntılar için kullanılıyor olması.Eğer ayrıca kalemler ister iseniz Faber Castell in cd kalemlerini de öneririm.





Ve son olarak yaptığım 5 dakikalık kolay bir çizimi sizinle paylaşmak istiyorum.

  Sıra sizde ! Kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder